Zeytin Hakkında

  • ZEYTİNİN DÜNYA VE TÜRKİYE’DEKİ YERİ

    Bir Akdeniz bitkisi olan zeytin Akdeniz'i çevreleyen ülkelerin hemen hepsinde yayılma imkanı bulmuştur. En kötü toprak koşullarında bile tabi olarak yetişebilen zeytin doğanın ilk ağacı olarak da tanımlanır.

    devamı >>
  • NEDEN GÜVENMELİYİM..

    Çünkü; Biz Celayir olarak Bursa yöresinin, iklim koşullarından kaynaklanan doğal aroması ve lezzetli zeytinini hiçbir katkı maddesi (boya, koruyucu kimyasal, vs.) kullanmadan, %100 doğal klasik yöntemlerle, taş baskı sisteminde 9 ila 12 aylık sürede yeme olgunluğuna ulaştırıp, doyumsuz ve gerçek lezzetini sofralarınıza sunmaktayız.. Gemlik zeytini doğal siyahtır, dalında kararır ve siyah tonlarda olunca elle toplamak suretiyle hasadı yapılıp, tane adedine göre boylarına ayrılır. Tüketime sunulan zeytinlerin siyaha yakın ve doğal renk tonlarındaki görünümde olması, dolayısıyla çekirdeklerinin de aynı yapıda olması zeytinin doğal olduğunun en önemli göstergesidir. SAĞLIKLI BESLENME İÇİN.. Zeytin doğal bir besin ve geleneksel bir katıktır, doyurucudur. İçerdiği protein, vitamin, lif ve antioksidanlar zeytinin birçok derde ilaç olduğunu kanıtıdır. Dünyanın tartışmasız en sağlıklı yağının ham maddesidir. TÜKETİM TERCİHİNİZ.. Ambalaj içerisindeki ürünü kesinlikle bir daha yıkamanıza gerek yoktur, zeytinler işletmemiz de hijyenik ortamda 3 kez yıkanıp, tam otomatik makinalarda el değmeden paketlenmiştir. Sofranızda tabağa aldığınız zeytinleri bu şekilde tüketebileceğiniz gibi, tercihinize bağlı olarak üzerine bir miktar zeytinyağı ilave edebilirsiniz; yine tercihinize bağlı olarak limon, kekik, nane, pul biber gibi aroma arttırıcı baharatlardan takviye yapabilirsiniz. Celayir ailesi olarak ürünlerimizi tercih ettiğiniz için teşekkür eder, afiyet ile yemenizi temenni ederiz..

    devamı >>
  • ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞININ BESLENME ve SAĞLIK AÇISINDAN ÖNEMİ

    Zeytin, besleyici değerinin yüksek olmasından ötürü, yeterli ve dengeli beslenmede önemli bir yere sahiptir. Zeytinin besleyici değerinin yüksek oluşu; lif içermesi, lezzetli olması, protein oranı yüksek bir besin olmasının yanı sıra vücuda alınması zorunlu olan aminoasitleri (özellikle lösin, aspartikasit, glutamik asit), doymamış yağ asitleri, vitaminler ve temel elementleri içermiş olmasına bağlanmaktadır.

    devamı >>
  • SOFRALIK SİYAH ZEYTİN ÜRETİM

    Zeytinler danenin siyahlaştığı, et kısmının menekşe mor renk aldığı zaman hasat edilmelidir. Hasat sofralık siyah zeytinin kalitesine etki eden önemli bir faktördür. Erken hasat edilen zeytinler koyu siyah renkte olmaz rengi kızıldan siyah tonlardadır. Özellikle Gemlik siyahz eytinde olgunluk döneminde hast edilen zeytinin rengi siyah tonlardadır. Hasat bir kerede değil, olgunluğa erişenleri parti parti toplayarak yapılmalıdır. Toplanan zeytinler fazla derin olmayan ve zeytini zedelemeyen 20- 25 kg'lık plastik sandıklar içerisinde işletmeye taşınmaktadır.

    devamı >>
  • SİYAH ZEYTİNLERDE GÖRÜLEN BOZULMALAR:

    Siyah zeytin fermantasyon tanklarının, özellikle üstü açık beton tankların yüzeyinde sıcak havalarda üreticinin "kefeke" olarak adlandırdığı bir zar oluşmaktadır. Bu zarda pek çok maya, küf ve bakteri bulunmaktadır. Zarda bulunan bu karışık mikroorganizmanın her evrede hakim olanı değişmekte, buna paralel olarak zarın renk, şekil ve kalınlığı da değişmektedir. Örneğin, salamuraların kurulmasından bir ay kadar sonra oluşan kirli-beyaz renkli zar, baharda havaların ısınmaya başlaması ile fıstıki yeşil renk olmakta daha sonra yer yer kalınlaşıp beyaz-gri renk kazanmaktadır.

    devamı >>
  • SOFRALIK ZEYTİN TEBLİĞİ

    TÜRK GIDA KODEKSİ SOFRALIK ZEYTİN TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2014/33)

    devamı >>
  • Tüm Hakkı Saklıdır © 2017 - Celayir Zeytin